افزایش نظارت بر ذبح بهداشتی دام در ایام محرم
به گزارش تدبیر آشنا در حال حاضر یکی از معضلات بهداشتی موضوع ذبح دام در معابر عمومی است که این امر بیشتر در ایام محرم در مقابل هیئتهای عزاداری مشاهده میشود و خون دام ذبح شده یک منبع آلودهکننده محیط است و از لحاظ شرعی نجس و یک محیط مناسب برای رشد و تکثیر عوامل بیماریزا است.
دیدن ذبح دام تاثیر روحی منفی دارد
یکی از شهروندان کرجی با گلایه از ذبح دام در سطح شهر گفت: بهمنظور پیشگیری از انتقال بیماریهای مشترک بین دام و انسان لازم است مسئولان هیئت های مذهبی از ذبح دامها در مسیرهای دسته عزاداری خودداری کنند.
این شهروند با تاکید بر اینکه ذبح دام علاوه بر مشکلات بهداشتی، مشاهده آن نیز در روحیه کودکان و حتی بزرگسالان تاثیر منفی خواهد داشت.
او ادامه داد: زمانی که ذبح دام در سطح شهر انجام میشود ممکن است افرادی با دیدن این صحنه زمینه ترس در آنان ایجاد شود که این شرایط در کودکان مهمتر است.
این شهروند کرجی تاکید کرد: وقتی میبینیم یک موجود زنده در مقابل ما سربریده میشود و در حال دست و پا زدن است، باعث ایجاد حالت ناخوشایند روحی_روانی خواهد شد..
لزوم رعایت موارد بهداشتی ذبح دام
علیرضا رفیعیپور در نشست خبری که در راستای نظارت بهداشتی بر ذبح دام در ایام محرم برگزار شد بر لزوم رعایت بهداشت گوشت مصرفی در غذای هیئت ها تاکید کرد و گفت: در راستای پیشگیری از بیماری و خطرات ناشی از آلودگی گوشت و محیط هنگام ذبح غیر بهداشتی، اداره دامپزشکی در ایام محرم نظارت بیشتری خواهد داشت چراکه تضمین فرآوردههای دامی از وظایف دامپزشکی است.
وی ضمن تاکید بر اینکه مردم باید در ماه محرم از فرآوردههای سالم مصرف کنند، افزود: دستور نظارت واردات گوشت و طرح تشدید نظارت روزانه در فروشگاههای عرضهکننده گوشت نیز از هفته گذشته ابلاغ شده است.
این مسئول با پیشبینی اینکه بعضی از هئیت های دهه محرم گوشت مصرفی خود را از فروشگاههای بزرگ تامین میکنند، گفت: برای آگاهسازی مردم تدابیری اندیشیده شده که مصرف کننده از فرآوردههای دامی سالم استفاده کند لذا مسئولان هیأتها، موظف هستند با ذبح بهداشتی دام و یا تهیه گوشت مصرفی از فروشگاه های مطمئن سلامت مردم را تضمین کنند.
وی در ادامه با اشاره به تعداد بازرسی کشتار دام و طیور در استان البرز گفت: سال گذشته تعداد دام بازرسی شده حدود ٨٣٠ مورد نظارت انجام شد که بین آنها ٣١ مورد اصلاح انجام شد که منجر به ضبط نشد.
رفیعی پور اضافه کرد: در سال گذشته ٢٨٠ تن گوشت وارداتی عرضه شد و در سه ماه امسال ٢۵٠ تن گوشت گرم وارد و عرضه شد. همچنین ٢٨ هزار رأس دام در سه ماه ابتدای سال ذبح شد.
وی گفت: در سال گذشته در سامانه ١۵١٢ حدود ۵٨٢ مورد تماس گزارش شد و در حوزه ملاقات مردمی چهره به چهره نیز حدود ۶٧ مورد طی سه ماه ملاقات مردمی داشتیم. تعداد تماس به کل شبکه های دامپزشکی ٩٧ مورد پیگیری موارد بهداشتی بود.
مدیرکل دامپزشکی استان البرز در مورد آنفولانزای پرندگان گفت: این بیماری ۵٠درصد جمعیت طیور را تهدید میکرد که خوشبختانه از سال ٩٧ این بیماری در استان البرز مهار شد.
وی ادامه داد: متاسفانه سازمان های بهداشتی از احتمال انتقال بیماری و جهش ژنتیکی پرندگان به حیوانات و پستانداران خبر دادند که این ممکن است منجر به جهش دیگری شود که خطر فوقالعاده بزرگ برای انسان است.
سیدمهدی اولیایی
برچسب ها :پایگاه خبری تدبیر آشنا ، دامپزشکی استان البرز ، دامپزشکی البرز ، ذبح دام
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0