کد خبر : 3858
تاریخ انتشار : شنبه ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۸:۳۹

گزارش تدبیر آشنا از رویداد یکروزه پژوهش، گذشته، آینده و حال؛

گزارش و عکس؛ زهرا ملابابائی

میان رشته های پزشکی زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی مبهم برای فارغ التحصیلان بوده است/ایران کشور توسعه یافته نیست

میان رشته های پزشکی زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی مبهم برای فارغ التحصیلان بوده است/ایران کشور توسعه یافته نیست
عصو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با اشاره به وجود ۲۱ رشته از ۸۴ رشته پی اچ دی در حوزه پزشکی که دارای ماهیت میان رشته ای است، گفت: این مسائل زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی مبهم برای فارغ التحصیلان بوده است.

به گزارش خبرنگار تدبیر آشنا از زنجان، شاهین آخوند زاده، امروز شنبه (4اسفند) در رویداد یکروزه پژوهش؛گذشته، آینده و حال در سالن همایش های بین المللی روزبه زنجان، که به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان برگزار شد، با بیان اینکه بخشی از مشکلات در وزارت بهداشت و علوم با نگرش لوله تفنگی همراه است، اظهار داشت: دراین خصوص چار چوبهای علمی در دانشگاه‌های ایران رعایت نمی شود.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و رئیس موسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، در این خصوص ابراز امیدواری کرد: که تلاش  شود در این راستا ابلاغ سیاست‌های بالا به پایین را نداشته باشیم.

نصیری قیداری، نیز بعنوان دومین ارائه دهنده با موضوع؛ نقش پژوهش در توسعه جامعه، تاکید کرد: همه نسبت به اهمیت دوری علوم پزشکی از سیاست زدگی واقف باشیم.

محمد حسینی مقدم، عضو هیات علمی گروه مطالعات آینده نگر، موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی، نیز با اشاره به اهمیت گسترش چت جی بی تی، اظهار داشت: هوش مصنوعی نقش بسزایی در جامعه علمی و کنشگری اجتماعی در جهان خواهد داشت.

عضو هیات علمی دانشگاه، ادامه داد: نسبت به نقش هوش مصنوعی و آینده اکتشافات علمی؛ گذر از علم عادی به پساعادی در نظم نوین جهانی با دیتا ایسم ها مواجه خواهیم بود.

حسینی مقدم ، با بیان اینکه با بروز و ظهور علم و هوش مصنوعی شاهد انواع حکومت ها در جهان خواهیم بود، تصریح کرد: هوش مصنوعی دارای سه رکن اساسی در داستان علم ورزی است.

وی، به حجم داده های تولیدی در دنیا اشاره کرد و گفت: دراین خصوص سهم داده های ژنوم هر انسان در آزمایشگاهها قابل توجه است.

حسینی مقدم، با بیان اینکه مرز بندی های جغرافیایی با هوش مصنوعی در حال از بین رفتن است،گفت: سهم داده های علمی دراین زمینه حائز اهمیت است، سهم هوش مصنوعی در پیشرفت علم نقش اساسی دارد.

وی، رویکرد هوش مصنوعی را در حوزه های مختلف مهم ارزیابی کرد و گفت: مسئله کلیدی در جامعه رقابت پذیری است.

حسینی مقدم، گفت: در آینده با هیولاهای علمی و ماشینی مواجه هستیم.

وی، تحول در پارادایم کشف علمی را در حوزه داده ها دارای اهمیت بر شمرد و گفت: گشایش های (ای آی) در پیشرفت آینده علم غیر قابل انکار است.

به گفته این هیئت علمی دانشگاه این تحولات گویای تحولات در روند توسعه جوامع است.

حسینی مقدم، با اشاره به اینکه شاهد شکل گیری امپراتوریهای علمی در جهان هستیم، اضافه کرد: بنگاه ها در هدایت و جذب استعداد های هوش مصنوعی سکانداری می کنند.

وی، تاکید کرد: وجود آمدن چالش‌ها در این حوزه شکاف در دسترسی نابرابر شرکت های خاص و دانشگاه های نخبه در حوزه داده ها الگوریتم و ….وجود دارد.

در ادامه این رویدار یکروزه پژوهشی مهرداد حمیدی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، نیز با اشاره به اینکه ضروری است دانشگاه‌ها در تولید علم تلاش مضاعف داشته باشند، اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی زنجان با ۵دانشگاه کشور پرو گرام تعریف می کند.

حمیدی، با بیان اینکه جامعه برای پیشرفت و توسعه نیازمند تعریف رشته های میان رشته ای است، ادامه داد: جامعه مرجع دانشگاه حائز اهمیت برای ایجاد نسل چهارم دانشگاه ها است.

حمیدی، با اشاره به حمایت طلبی دانشگاه از بخش خصوصی برای ایجاد ارزش افزوده و تعامل در راستای توسعه، افزود: ضروری است دانشگاه‌ها به سمت در آمد زایی در راستای تامین نیازها های حوزه های مختلف خود تلاش کند.

وی، با اشاره رعایت نشدن برخی از مهمترین نظامهای آموزشی در کشور، تصریح کرد: نیروی محرکه دانشگاه‌ها با برنامه ها و پلتفرم‌ها در اثر گذاری اجتماعی مهم و اساسی است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی استان، که با موضوعات یونیورسیتی، مالتی ورسیتی و متاورسیتی سخنرانی می کرد، به یادگیری مبتی بر تجربه اشاره کرد و گفت: نیروی پیشراننده و اصل پایگاه یونیورسیتی اینترنت بوده است.

تیناشاهانی هم بعنوان آخرین نفر دراین رویداد با ارائه موضوع پژوهش های میان رشته ای؛ ضرورت دستیابی به توسعه پایدار به ارائه در این رویداد یکروزه، با اشاره به توسعه الگو های میان رشته ای، اظهار داشت: ایران کشور توسعه یافته نیست.

عصو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان،با بیان اینکه ایران کشور توسعه یافته نیست، ادامه داد: در کشور تصمیم گیری های تخصصی برای بهینه سازی منابع وجود ندارد.

وی، با اشاره به الزام استفاده از افراد متخصص در سیستم به صورت شایسته سالار ی در جامعه و همچنین در ساختار جامعه، تصریح کرد: ایران در حال حرکت به سوی مدرنیته است.

به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان، دانشگاه‌ها اولیه نظیر جندی شاپور و…بر اساس توافق های جهانی در حوزه آموزشی با بیش از یک قرن در خاموش بوده است.

وی، با بیان اینکه نقطه مشترک تمام دانشگاه‌ها در اوج تمدن آموزش همراه با سه اصل آموزشی بوده است، افزود: بسط ، گسترش و توسعه علم و دانش همراه پزوهش حائز اهمیت بوده است که منجر به  رشد اقتصادی و توسعه جامعه شود.

شاهانی، رویکرد مراکز آموزشی را در حوزه پژوهش مهم ارزیابی کرد و گفت: باید بتوانیم در کنار هم به حل مسئله برسیم.

به گفته وی، بعد از انقلاب صنعتی در ۲۰۰ سال گدشته دیوار های بین صنعت و دانشگاه‌ها فرو ریخته است، که دراین میان دانشگاههای ایران در توسعه علمی در کشور نقش اساسی  نداشتند.

شاهانی، با اشاره به عقب ماندگی فهم علمی در حوزه آموزش عالی کشور، تاکید کرد: تنها هدف در دانشگاههای ایران تربیت نیروی انسانی ماهر در انجام کاری بوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان، با بیان اینکه ما در سال‌های گذشته مصرف کننده دانش تولید شده در جهان بوده ایم، تاکید کرد: رشته های دانشگاهی دارای شیوه های سازماندهی دانش، تاریخ فکری، مفاهم محوری و نظریات، فرضیات، روش‌های برای ساخت دانش، هسته ی دانش و …نبوده است.

وی، با اشاره به وجود ۲۱ رشته از ۸۴ رشته پی اچ دی در حوزه پزشکی که دارای ماهیت میان رشته ای است،گفت: این مسائل زمینه ساز ایجاد فرصت های شغلی مبهم برای فارغ التحصیلان بوده است.

شاهانی، گفت: بی انگیزی و بلاتکلیفی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، مهجوری فارغ‌التحصیلان رشته های اصیل و ایجاد تصاد شدید منافع میان فارغ‌التحصیلان رشته های کم اصالت را باعث می شود.

شاهانی، تاکید کرد: ضروری است در فرم و محتوای دانشگاه‌ها باز بینی انجام شود، باز نگری یا نوسازی رشته های موجود، تجمیع رشته های مرتبط، تفکیک رشته ها از برنامه، تعییر سیاست آموزشی و…از الزامات در این حوزه است.

به گزارش تدبیر آشنا؛ در پایان این رویداد یکروزه از پوستر این رویداد طرح های پژوهشی رونمایی و از پژوهشگران هیئت علمی برجسته حوزه علوم پزشکی و بهداشت درمان در رشته های مختلف دارای مقالات متعدد ملی و بین المللی و دانشجویان و فعالان این عرصه نیز تجلیل شد.




ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.