در نشست اعضای خانه مطبوعات مطرح شد:
نوروزی: اصحاب رسانه نسبت به موضوعات روز جامعه بی تفاوت نباشند/عباس زاده: تامین مسکن و معیشت، اولویت اعضای خانه مطبوعات البرز

به گزارش تدبیرآشنا، علی نوروزی، معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در نشست خبری با اعضای خانه مطبوعات این استان ضمن قدردانی از تعامل خوب اصحاب رسانه و خانه مطبوعات گفت: از ابتدای مسئولیتم تاکنون، همواره درب اتاق بنده به روی همه خبرنگاران باز و پذیرای نقدها، سوالات و نظرات آن ها بوده و بابت قصورات احتمالی نیز عذرخواهی کرده ام و هیچ ابایی از پذیرش اشتباهات خود و مجموعه ندارم.
وی تصریح کرد: بنده تنها مدیری در استان البرز هستم که به صراحت بیان می کنم نه اصولگرا و نه اصلاح طلبم و ضمن احترام به رئیس جمهور و مجلس و مسئولین، تصمیمات مدیریتی من تابع هیجانات سیاسی نیست. ما از نظر تامین منافع شخصی و جناحی افراد، با کسی همراه نمی شویم، بلکه بر اساس چارچوب قانونی تعیین شده، منافع اصحاب رسانه را تامین می کنیم؛ وظیفه ما خدمتگزاری به شما نه بر اساس هیجانات حزبی، گروهی و جناحی بلکه بنا بر قانون است.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در پاسخ به انتقاد یکی از خبرنگاران حاضر از منفعل بودن این اداره کل مطرح کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز تاکنون در حد توان نسبت به موضوعات و اتفاقات مربوط به اصحاب رسانه واکنش نشان داده است و در جاهای مختلف نیز حمایت خود را از رسانه های دارای مجوز اعلام کرده و علیرغم اینکه گاها تحت فشار نیز بوده ایم، اما در چارچوب قانون، امور را پیش بردیم.
نوروزی در پاسخ به مطلب مطرح شده از سوی یکی از اصحاب رسانه مبنی بر توهین برخی افراد به خبرنگاران در فضای مجازی توضیح داد: برخی افراد فعال در فضای مجازی، دارای مجوز رسانه نیستند، بنابراین مشمول قانون مطبوعات نمی شوند و این اداره کل نمی تواند به موضوع ورود کند و باید شکایت کیفری صورت گیرد. در شرایطی که در اپلیکیشن های غیرقانونی مانند واتساپ، تلگرام و اینستاگرام حمله یا توهینی صورت می گیرد، قانون اجازه نمی دهد ما در اپلیکیشن بله به دفاع بپردازیم.
وی افزود: بنابراین مجبور به چشم پوشی از برخی تولیدات می شویم که این خلأ قانونی، فضا را برای سوءاستفاده عده ای فراهم می کند زیرا نه می توان بر اساس قانون مطبوعات، با آن ها برخورد کرد و نه از طریق مراجع قضایی و قانونی. در این راستا لازم است مسئولین مربوطه با هم اندیشی یکدیگر، تدابیری را برای برخورد با این گونه افراد، کانال ها مجازی و سایت ها اتخاذ کنند. این موضوع دغدغه ما نیز هست که امیدواریم در سال جاری به نتیجه مطلوبی در این زمینه برسیم.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز در رابطه با فعالیت برخی افراد در فضای مجازی به نام رسانه های دارای مجوز بیان کرد: استفاده غیرقانونی از نام رسانه های مجاز توسط کانال ها، گروه ها و سایت ها، غیرقانونی است، بنابراین اگر رسانه دارای مجوزی با این مشکل مواجه شده است، موضوع را به اداره کل ارشاد البرز گزارش دهد. در صورتی که فرد متخلف، هویت خبرنگاری داشته باشد، موضوع قابل پیگیری است، در غیر اینصورت، باید از طریق شکایت کیفری پیگیری شود.
اصحاب رسانه نسبت به موضوعات روز جامعه بی تفاوت نباشند
نوروزی با اشاره به آمار ۷۰۰ نفره اصحاب رسانه استان البرز و با بیان اینکه این آمار فقط شامل خبرنگاران، صاحب امتیازها و مدیران مسئول نیست و توزیع کنندگان روزنامه، ویراستاران، عکاسان و … نیز مشمول این لیست می شوند، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، هویت خبرنگاران با عضویت در خانه مطبوعات و رسانه ها قابل تایید است و در صورتی که قرار باشد، منابع حمایتی یا امتیازاتی به گروه های رسانه ای تعلق گیرد، معیار عمل، لیست خانه مطبوعات است.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با بیان اینکه ما خانه مطبوعات و رسانه ها را از خود می دانیم، در صورتیکه ممکن است انتقادات و گله هایی نیز نسبت به عملکرد این مجموعه داشته باشیم، اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز منفعل نیست و احساس مسئولیت کرده و در حد توان از خانه مطبوعات حمایت می کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با توزیع آگهی میان رسانه ها اظهار کرد: تا به امروز ۷۰ درصد آگهی ها به نشریات سراسری و ۳۰ درصد آن ها به نشریات محلی داده می شد که بر خلاف قانون بود.پیگری های لازم در این زمینه انجام و در پاسخ، اعلام شد که ۱۴۰ نشریه سراسری و چهار نشریه محلی مشغول فعالیت هستند که انصاف نیست ۷۰ درصد آگهی ها به چهار نشریه محلی و مابقی آن ها به نشریات سراسری اختصاص یابد؛ در حالیکه ما معتقدیم معیارمان قانون است، نه انصاف.
نوروزی اظهار کرد: با توجه به اینکه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تا ۱۰ درصد می تواند در این زمینه انعطاف به خرج دهد، مکاتبه ای با وزارت فرهنگ و ارشاد انجام شد مبنی بر اینکه ۶۰ درصد آگهی ها به نشریات محلی و ۴۰ درصد آن ها به نشریات سراسری داده شوند؛ هدف ما از این اقدام، اجرای قانون و ترغیب اصحاب رسانه به اخذ مجوز نشریه محلی است. امتیازاتی که در این حوزه داده می شود، باید به حدی خوب باشد که افراد جذب شده نه اینکه نشریات محلی تعطیل شوند.
معاون امور فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز با بیان اینکه از طرفی هم نباید اجازه دهیم افرادی اقدام به راه اندازی دفتر کار کنند اما فعالیتی نداشته باشند و فقط آگهی بگیرند، عنوان کرد: پایگاه های خبری نیز مشمول توزیع آگهی ها می شوند اما چون هزینه آن بسیار پایین است، برای این رسانه ها به صرفه نیست. بر اساس قانون، به نشریات دیجیتال نیز آگهی تعلق نمی گیرد و این نشریات برای بهره مندی از این امتیاز، باید چاپ خود را به افست تغییر دهند.
وی ضمن اعلام حمایت از این نشریات، با اشاره به اینکه کادر متعلق به آگهی این نشریات نسبت به سال گذشته حداقل چهار برابر می شود، خاطرنشان کرد: پالایش اعضای خانه مطبوعات استان البرز آغاز شده و در وهله اول، اعضایی که رسانه های آن ها ماده ۱۶ شده است، حذف می شوند. در صورتی که اصحاب رسانه نسبت به حضور فردی در خانه مطبوعات اعتراض دارند، موضوع را به صورت مکتوب همراه با دلایل و مستندات ارائه دهند تا مورد بررسی قرار گیرد.
نوروزی ادامه داد: در صورتی که فرد مذکور صلاحیت عضویت در خانه مطبوعات را نداشته باشد، عزل می شود؛ ما به انتقادات بی پایه و اساس توجه نمی کنیم. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز اخیرا دو بیانیه به حمایت از اصحاب رسانه صادر و عنوان کرد که کلیت خبرنگاران حامی نظام بوده و هستند. از اصحاب رسانه درخواست می شود نسبت به موضوعات جامعه بی تفاوت نباشند و بیش از پیش به آن ها بپردازند و در مواقع موردنیاز در کنار مردم باشند تا از این گذر نیز عبور کنیم.
تامین مسکن اولویت خبرنگاران و اعضای خانه مطبوعات
رضا عباس زاده، مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز در نشست خبری با اعضای این مجموعه گفت: مسئله اقتصاد و معیشت اصحاب رسانه از اهمیت بسیاری برخوردار است که ما نیز پیگیری های لازم را در این زمینه صورت می دهیم اما حمایت متولیات امر در استان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بیشتر باشد.
وی ضمن قدردانی از حمایت ها و همراهی های معاونت فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز، به دغدغه خبرنگاران در خصوص توزیع عادلانه آگهی ها اشاره و مطرح کرد: برخی رسانه ها به منظور تحقق اهداف و نقش و جایگاه اجتماعی خود مطالبه گری و تلاش می کنند و برخی دیگر نیز اشتغال دولتی دارند و در راستای منافع آن مجموعه گام بر می دارند.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز بیان کرد: برخی اصحاب رسانه مطالبی را در فضای مجازی عنوان و اقدام به مطالبه گری می کنند که به نتایج خوبی منتج شده است. خانه مطبوعات و رسانه ها یک انجمن یا تشکل صنفی است که اختیارات آن تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است و خود به تنهایی اختیار تایید یا حذف اعضا را ندارد.
عباس زاده با اشاره به وظایف ۱۸ گانه خانه مطبوعات مطرح کرد: در طول سه سال گذشته، ۴۴ جلسه هیئت مدیره این مجموعه برگزار شده که از این تعداد ۲۹ جلسه رسمی بوده و ۹۹ مصوبه داشته که از این تعداد ۹۳ مورد محقق شده است. برگزاری جشنواره مطبوعات، مسابقات مختلف و تورهای گردشگری، امور رفاهی و برگزاری نشست هم اندیشی با مسئولین از جمله اقدامات ما بوده است.
وی عنوان کرد: در سفر رئیس جمهور به استان البرز، چهار میلیارد تومان بودجه به ساخت خانه مطبوعات این استان اختصاص یافت که از این مقدار، دو میلیارد تومان در اختیار ارشاد است و در حال رایزنی برای انتخاب مشاور هستیم که حدود پنج ماه به طول انجامیده است. قول مساعد به ما داده شده که تا هفته دولت، فضای ۶۰۰ مترمربعی خانه مطبوعات در شهرک اداره تحویل داده می شود.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز با اشاره به انعقاد تفاهم نامه با اداره کل کمیته امداد امام خمینی (ره) و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان البرز، مرکز نیکوکاری و … مطرح کرد: تفاهم نامه ای نیز با کانون وکلا منعقد شده تا خبرنگاران بتوانند زمانی که در درگیری با ارگان های دولتی در مورد اخبار، نیاز به وکیل دارند، به صورت رایگان از این امکان بهره مند شوند.
عباس زاده خاطرنشان کرد: نشست هایی نیز با اداره کل امور مالیاتی، بازرسی و بیمه در خصوص مشکلات بیمه ای و مالیاتی اصحاب رسانه برگزار و راهنمایی های لازم بدین منظور انجام شده است. رسانه ها از پرداخت مالیات معاف هستند اما این امر منوط به ارائه اظهارنامه مالیاتی است و در صورتی که ارائه نشود، رسانه مربوطه مشمول ۱۵ درصد جریمه می شود.
تعداد اعضای خانه مطبوعات البرز در دوره جدید، ۱۱۳ نفر افزایش یافته است
وی از واکسیناسیون یک هزار و ۶۰ نفر از اصحاب رسانه و خانواده های آن ها خبر داد و اظهار کرد: تعداد اعضای خانه مطبوعات استان البرز در ابتدای دوره سه ساله ما، ۲۳۳ نفر بوده و در این دوره ۱۱۳ نفر افزایش یافته است که از این تعداد ۲۰ نفر تغییر عضویت به مدیرمسئولی داده اند و ۴۰ نفر نیز صاحب امتیاز و سرپرست هستند و پس از ثبت نام در خانه مطبوعات، مستقیما عضو می شوند.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی ۶۰ ساعته در پنج محور برای اصحاب رسانه در رابطه با اعطای تسهیلات قرض الحسنه مطرح کرد: در سال گذشته ۶۵ نفر وام ۱۰ میلیون تومانی و ۸۵ نفر وام ۵۰ میلیون تومانی دریافت کرده و پنج نفر نیز برای تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی معرفی شده اند که از این تعداد دو نفر وام را دریافت کرده اند.
عباس زاده با بیان اینکه رایزنی با یکی از بانک های کرج در حال انجام است تا هر یک از اصحاب رسانه که اقدام به انتشار اخبار آن بانک کنند، مشمول دریافت تسهیلات قرض الحسنه ۵۰ میلیون تومانی شوند، در خصوص تعاونی مسکن خبرنگاران اظهار کرد: حدود ۲۰۰ نفر در این تعاونی ثبت نام کرده اند و حدود ۱۲۰ میلیون تومان به حساب آن واریز شده است.
وی افزود: چند جلسه در این رابطه برگزار شده و آخرین نشست فردا با حضور استاندار البرز در شورای اطلاع رسانی برگزار می شود و استاندار اعلام کرده که زمین هایی با ارزش افزوده بالا برای مسکن خبرنگاران اختصاص می یابد. در روزهای آتی آگهی اصلاح اساسنامه و تغییر هیئت مدیره تعاونی مسکن خبرنگاران چاپ و ماه آینده هیئت مدیره جدید تعیین می شود.
مدیرعامل خانه مطبوعات و رسانه های استان البرز پیگیری امور مربوط به تعاونی مسکن خبرنگاران را در اولویت امور مربوط به مباحث معیشتی و رفاهی اصحاب رسانه دانست و در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: جهاد تبیین، مقدمه ای برای اصلاح، تحول، مطالبه گری و روشنگری بوده و اصلی ترین نقش ما نیز مطالبه گری است.
عباس زاده با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر جهاد تبیین تاکید کرد: با توجه به نقش پررنگ مطبوعات در جهاد تبیین، روشنگری و مطالبه گری، هرجا اتفاقی رخ داد، ما باید آتش به اختیار، با درک و عقلانیت، به حل موضوع بپردازیم بنابراین از اصحاب رسانه انتظار می رود مطالبه گری را ملاک عمل و فعالیت خود قرار دهند و نقش روابط عمومی ادارات و سازمان ها را نداشته باشند.
وی از برگزاری دو همایش جهاد تبیین با حضور اصحاب رسانه نیز خبر داد و یکی از لایه های اساسی جهاد تبیین را نخبگان به عنوان نمایندگان افکار عمومی دانست و خاطرنشان کرد: وظیفه مسئولین در زمینه روشنگری سنگین تر از ماست اما خبرنگاران که در خط مقدم اطلاع رسانی هستند، به افرادی که نگاه و ظرفیت آن ها در ظاهر، با عمل و باطنشان متفاوت است، اعتماد نکنند.
منبع خبر: پایگاه خبری دیده بان البرز