تدبیر آشنا از توزیع برق البرز گزارش می دهد؛
سیدعلی اولیائی
لزوم همراهی رسانه ها در فرهنگ سازی مصرف برق/برنامهای برای خاموشی نداریم / جریان برق ادارات پرمصرف قطع میشود/خاموشی معابر برای جلوگیری از خاموشی خانگی اجرا میشود
به گزارش خبرنگار تدبیر آشنا، با توجه به شروع فصل تابستان و افزایش دما، استفاده از وسایل سرمایشی به جمع وسایل برقی مشترکین برق اضافه شد و این باری اضافه هر ساله، توزیع جریان برق را با افت و خیز روبرو می کند.
بر اساس مصوبه هیات وزیران، تمام دستگاههای اجرایی، بانکها، نیروهای مسلح و نهادهای عمومی غیردولتی موظفند نسبت به کاهش مصرف برق در ساعات اداری به میزان حداقل ۳۰ درصد نسبت به مصرف دوره مشابه سال ۱۴۰۰ و در ساعات غیر اداری به میزان ۶۰ درصد مصرف جاری با اولویت خاموش کردن روشنایی غیرضروری و سامانههای سرمایشی اقدام کنند.
بدین ترتیب در راستای جلوگیری از قطع برق مصارف خانگی، شرکت توزیع برق تدابیری اندیشیده که در این بین شرکت توزیع برق استان البرز نیز با تمام توان تلاش می کند که جریان برق مشترکین قطع نشود.
لزوم همراهی رسانه ها در فرهنگ سازی مصرف برق
حسن کریمی مدیرعامل شرکت توزیع برق استان البرز در نشست خبری که با هدف ایجاد فرهنگ مصرف بهینه انرژی برق و با حضور جمعی از خبرنگاران برگزار شد، اظهار داشت: با همراهی رسانهها و اطلاع رسانی به موقع سال گذشته و در شرایط پیک سخت تابستان با توجه به خط قرمزی که ترسیم کردیم نسبت به سال ۱۴۰۰ به خوبی و بدونقطعی شبکه خانگی گذشت.
وی با عنوان اینکه در تلاش هستیم این مهم در سال جاری نیز محقق شد، ادامه داد: در شهر کرج و بدون خاموشی تلاشهای شبانه روزی انجام شده بر این است که همانند سال گذشته خاموشی خانگی و تجاری نداشته باشیم چراکه معمولا به محض قطعی برق، با شرایط آپارتمان نشینی آب شرب خانگی، آسانسور و اغلب وسایل ارتباطی نیز قطع می شود که این منجربه نارضایتی مردم خواهد بود.
اعلام زمان پیک جریان برق
کریمی گفت: در بخش مدیریت مصرف در چند بخش وسه زمان تقسیم بندی شده از ۱۵ خرداد تا ۱۵ تیرماه به عنوان زمان هشدار و از زمان ۱۵ تیرماه تا ۱۵ مرداد ماه به عنوان زمان اضطرار و از ۱۵ مرداد تا ۱۵ شهریور مجدد به عنوان شرایط هشدار تقسیم بندی شده و برنامه کل کشور در صنعت برق و در استان البرز اجرا میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق البرز با اشاره به اینکه در بخش صنایع، اداری، خانگی، کشاورزی و تجاری برنامه ریزی تدوین و اعلام شده است، افزود: در بخش صنعت مقرر است همانند سال گذشته، هر صنعت هر هفته تنها یک شیفت از ساعت ۱۱ الی ۲۳ مدیریت بار لحاظ شود که نیاز به قطعی برق نباشد. ابن برنامه ریزی با استانداری، اناق بازرگانی، شرکت شهرک های صنعتی و صنایع کوچک و بزرگ هماهنگ و اطلاع رسانی و اجرا میشود.
به گفته مدیرعامل شرکت توزیع برق البرز کم مصرفها در سال جاری در بخش خانگی و تجاری و سایر بخش ها در این استان پاداش دریافت میکنند.
این مسئول استانی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی فقط در بخش پمپاژهای کشاورزی در ۲۴ ساعت فقط ۵ ساعت مدیریت و قطعی برق اجرا شود که در ۱۹ ساعت دیگر به صورت رایگان از برق استفاده کنند.
لزوم رعایت کاهش مصرف برق در ادارات
کریمی با اشاره به اهمیت مدیریت برق در بخش اداری گفت: لازم است در بخش اداری نیز محدودیت های مصرف بهینه اعمال شود. این تدابیر حتی در شرکت توزیع برق استان نیز اعمال می شود و این مطالبه گری لازم است که در بخش اداری هرچه کاهش مصرف داشته باشیم میتوانیم به سایر بخش ها کمک کنیم که از قطعی آنها جلوگیری شود.
وی توضیح داد: در بخش اداری همه ادارات بدون استثناء باید نسبت به سال ۱۴۰۰ خود، حدود ۳۰درصد در زمان اداری و ۶۰درصد نیز بعد از پایان کار اداری، مصرف برق را کاهش دهند. اینکه سیستم های سرمایشی در تایم بعد از ظهر اگر در مدار باشند، اتلاف انرژی خواهد بود لذا به شدت مدیریت میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان البرز با اشاره به قطعی برق ادارات گفت: جریان برق اداراتی که مدیریت مصرف نداشتند، قطع شد و رصد و کنترل به شدت ادامه دارد. این موضوع از طرف هیات وزیران ابلاغ شده و در این امر کاملا جدی هستیم.
این مسئول از مشترکان بخش خانگی، صنایع و اداری درخواست کرد به هنگام خروج از منزل یا محل کار خود، لامپ اضافه و سیستمهای سرمایشی را خاموش کرده و فراموش نشود که در ساعات پیک مصرف از وسایل پرمصرف، استفاده نکنند.
کریمی در پایان اصحاب رسانه را به یاری طلبید که در تابستان سال جاری نیز همهمون سنوات قبل در امر کاهش مصرف برق در بخش های خانگی، صنایع، کشاورزی، تجاری و به ویژه ادارات با اطلاع رسانی به موقع و با فرهنگ سازی مصرف بهینه در جلوگیری از قطعی برق سهم بزرگی ایفا کنند.
تغییر یکباره لامپهای پرمصرف، اعتبار هنگفت میخواهد
رامین فرج معاون بهره برداری شرکت توزیع برق استان البرز در ادامه این نشست به دلایل خاموشی روشنایی معابر پرداخت و اظهار داشت: در استان البرز، حدود ۱۲ هزار کیلومتر، شبکه توزیع برق داریم که ۵ هزار کیلومتر آن شبکه فشار ضعیف است که تبدیل به کابلهای خود نگهدار شده و سرقت در آن شبکه به شدت کاهش پیدا کرده است. ۷ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط نیز دچار فرسودگی کامل نیست. تنها در جاده چالوس و طالقان که مربوط به اوایل انقلاب است نیازمند تغییر است که به مرور تعویض میشود.
وی گفت: تجهیزات شبکه انتقال برق استان البرز با ۱۲ هزار کیلومتر طول شبکه برق و ۱۹ هزار دستگاه پست برق در دسترس است و در این شرایط در معرض انواع خطرات و حوادث قرار دارد و این مساله تنها مربوط به ایران نیست و در سرتاسر دنیا حوادث در سطح شبکه های گسترده وجود دارد.
وی با عنوان اینکه حوادث در سطح انتقال از توزیع کمتر است افزود: شبکههای انتقال کوتاه و در مسیرهای اصلی قرار دارد و شبکههای توزیع با گستردگی بیشتر تمام مسیرهای فرعی نیز ادامه دارد.
در قضاوت خاموشی ها عادل باشیم
این مسئول ادامه داد: اگر طی سه سال گذشته بحث کمبود را نادیده بگیریم که خارج از حیطه وظایف شرکت توزیع است. در حال حاضر میانگین خاموشی که هر مشترک در طول سال خواهد دید از ۶ سال گذشته که حدود ۹۰۰ دقیقه بود با فعالیت های شبکه به ۵۰۰ دقیقه رسیده است لذا اگر قرار است قضاوتی از خاموشیها داشته باشیم لازم است با شاخصها دیده شود که عادلانه خواهد بود.
فرج با اشاره به یک میلیون و ۴۰۰ مشترک البرزی گفت: همیشه زمانهای خاموش دیده میشود در حالیکه زمانهای روشن فراموش میشود.
وی با اشاره به برخی خاموشیها در فصل بهار گذشته، تصریح کرد: با توجه به خرداد ماه طوفانی و با توجه به درهم تنیده بودن کابلهای شبکه توزیع و شاخ و برگ درختان این حوادث در شبکه فشار متوسط ایجاد میشود در حالیکه شبکههای خودنگهدار در شبکه فشار ضعیف تجهیز شده و خاموشی به حداقل رسیده است.
معاون شرکت توزیع برق البرز در ارتباط با روشنایی معابر گفت: با وجودی که ۹۰ درصد روشنایی معابر فرعی و ۵۰ درصد معابر اصلی، دچار قطعی نمیشود اما با توجه به رسالت خود اعتقاد داریم باید خدمات کاملی ارائه شود. در این بخش نسبت به دو سال گذشته وضعیت خوبی نداریم. بخشی به دلیل مدیریت مصرف انرژی در معابر اصلی اعمال میشود.
معاون شرکت توزیع برق البرز افزود: با سیاست وزارت نیرو برای استان البرز حدود ۲۰۰ مگاوات اجرا شد که در بخشهای صنعت، کشاورزی، اداری روشنایی معابر مدیریت میشود و اگر مجموع آن از ۲۰۰مگاوات بیشتر شود منجربه خاموشی خانگی خواهد شد. لذا تصمیم گیری خاموشی معابر برای جلوگیری از خاموشی خانگی اجرا میشود.
وی با عنوان اینکه میانگین مصرف مشترک خانگی در البرز ۱/۱ کیلووات است و ۵ مگاوات یعنی ۵ هزار مشترک خانگی لذا اگر ۵۰ درصد روشن شود باید برق ۵هزار مشترک خانگی قطع شود و تمام اینها به دلیل کمبود سطح تولید است.
فرج در ارتباط با خاموشی معابر فرعی گفت: بیشتر گله مندی مردم، خاموشی در این معابر است و علت آن تغییر رویکرد است بدین معنی که در دوره گذر، اشکالاتی ایجاد کرده است.
معاون بهره برداری شرکت توزیع برق استان البرز با عنوان اینکه لامپهای گازی منسوخ شده است، توضیح داد: سالهای گذشته در تمام منازل از لامپهای ۱۰۰ و ۲۰۰ وات التهابی به تعداد زیاد استفاده میشد. با تکنولوژی لامپهای جدید در بازه دو ساله خط تولید مصارف خانگی بدین جهت هدایت شد. این دوره گذر حدود ۲ سال در شبکه معابر در حال اجراست.
وی با عنوان اینکه ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی برای تجهیز به چراغ های LED در سطح معابر لازم است، افزود: سال گذشته برای کاهش هزینه مصرف برق در مجموع چراغ های روشنایی، حدود ۴۰ هزار چراغ معابر فرعی البرز از گازی به LED با گارانتی ۵ ساله تغییر دادیم.
فرج گفت: با اعتبارات بخش روستایی تمامی چراغ های معابر در حال تغییر است. در حالیکه در خط و پست نیازمند تجهیزات هستیم اما تلاش میکنیم در راستای کاهش مصرف روشنایی معابر، بیشتر اعتبارات در تغییر لامپ های معابر هزینه شود.
برچسب ها :تجهیزات برق ، روشنایی معابر ، شرکت توزیع برق البرز ، مصرف برق ادارات ، مصرف برق صنایع ، مصرف بهینه برق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0