کد خبر : 5344
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ - ۷:۰۹

در گفت و گوی دولت و بخش خصوصی مطرح شد؛

چالش بخشنامه اصلاح عناوین شغل پیش روی کارگران و کارفرمایان/ابلاغ و اجرای اصلاح عناوین شغلی از سوی سازمان تامین اجتماعی جامعه کارگری و کارفرمایی را با مشکلاتی مواجه کرده است

چالش بخشنامه اصلاح عناوین شغل پیش روی کارگران و کارفرمایان/ابلاغ و اجرای اصلاح عناوین شغلی از سوی سازمان تامین اجتماعی جامعه کارگری و کارفرمایی را با مشکلاتی مواجه کرده است
نمایندگان مردم استان زنجان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اصلاح تعاریف مشاغل سخت و زیان آور در راستای حمایت از کارگران و کارفرمایان و برقراری عدالت در نظام پرداخت تاکید کردند.

به گزارش خبرنگار تدبیر آشنا اززنجان، نبی‌الله محمدی، در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با حضور وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، به چالش‌های حوزه مشاغل سخت و زیان‌آور و تفاوت شرایط کار در ایران با میانگین جهانی اشاره کرد و گفت: کارگران ایرانی حق دارند از این سخت و زیان‌آور بودن مشاغل استفاده کنند، چون بسیاری از محیط‌های کارگری نسبت به نور و متوسط دنیا وضعیت خیلی مناسبی ندارند.

نماینده مردم زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر لزوم تعادل میان حقوق کارگر، کارفرما و دولت، خواستار ارتقاء سطح تولید و حاشیه سود شد تا چالش‌ها خود به خود حل شوند.

محمدی ، به مشکلات قراردادهای کوتاه‌مدت اشاره کرد و گفت: قراردادهای زیر سه ماهه و یک ماهه در شأن کارفرمایان نیست و باعث کاهش انگیزه کارگران می‌شود.

وی، خواستار حمایت سازمان تأمین اجتماعی از کارفرمایان و کارگران شد و بر اهمیت حمایت از بخش خصوصی و کاهش بروکراسی تأکید کرد.

محمدی با اشاره به نقش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در تأکید بر رقابت و نفع عمومی، خواستار توجه کارفرمایان به عدالت در نظام پرداخت شد تا انگیزه و تولید افزایش یابد.

مصطفی طاهری، دیگر نماینده مجلس مردم زنجان و طارم نیز در این جلسه با اشاره به بحران‌های موجود در نظام بازنشستگی، پیشنهاد داد که سن بازنشستگی برای مشاغل سخت و زیان‌آور مورد بازنگری قرار گیرد.

وی با اینکه صندوق‌های بازنشستگی با این روند در معرض ورشکستگی قرار دارند، گفت: دولت باید برای سال های آینده تدبیری داشته باشد و لایحه‌ای برای سن بازنشستگی ارائه دهد.

طاهری همچنین پیشنهاد داد که کارگران بازنشسته ای که جایگزینی برایشان وجود ندارد با تأیید وزارت کار اجازه داشته باشند و به کار خود ادامه دهند، به شرطی که کارفرما بیمه آن‌ها را پرداخت کند.

وی افزود: این سیاست می‌تواند به حل مشکل نیروی انسانی و جبران کمبود نیروی کار کمک کند.

منصور علیمردانی، نماینده مردم ابهر، خرمدره و سلطانیه در مجلس نیز در این جلسه با تأکید بر حفظ سلامتی کارگران، به ضرورت اصلاح تعاریف مشاغل سخت و زیان‌آور بر اساس شرایط محیط کار و امکانات ایمنی تاکید کرد.

وی گفت: اگر وسایل ایمنی تأمین شود، تعریف مشاغل سخت و زیان‌آور باید کمتر شود، چون دیگر آسیب‌رسان نیست.

علیمردانی اظهار کرد: تعریف جدید باید با هدف کاهش بار مالی بر کارگران و تأمین اجتماعی طراحی شود و اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت کارکنان انجام گردد.

وی با اینکه ۵۲ درصد کارگران بازنشسته ابهر از طریق مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شده‌اند، گفت: تعریف جدید و درست و شفاف از مشاغل سخت و زیان‌آور و تأثیر وسایل ایمنی روی این تعاریف می‌تواند به هر دو گروه (کارگران و کارفرمایان) کمک کند.

صمد یوسفی اصل، رئیس اتاق بازرگانی زنجان نیز در خصوص بخشنامه اصلاح عناوین شغلی، گفت: این رویه مورد قبول نیست و به ضرر تولید است.

وی بخشنامه اصلاح عناوین شغلی را موجب ایجاد اختلاف بین کارگر و کارفرما دانست و افزود: این قانون جدای مسائل مالی، زمینه بروز اختلاف و درگیری را فراهم کرده است.