کد خبر : 5351
تاریخ انتشار : جمعه ۲۷ تیر ۱۴۰۴ - ۱۸:۲۹

سیدعلی اولیایی

گسترش خدمات اجتماعی و توانبخشی در البرز؛ ۲۸۳ پروژه بهزیستی در هفته جاری افتتاح می‌شود

گسترش خدمات اجتماعی و توانبخشی در البرز؛ ۲۸۳ پروژه بهزیستی در هفته جاری افتتاح می‌شود
در آستانه هفته بهزیستی، مدیرکل بهزیستی استان البرز از آغاز بهره‌برداری از صدها پروژه حمایتی، آموزشی و توانبخشی در استان خبر داد و گفت: این اقدامات هم‌راستا با شعار «مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» اجرا می‌شود.

به گزارش خبرنگار تدبیر آشنا، وجیهه محمدی فلاح، مدیرکل بهزیستی استان البرز اعلام کرد طی سال گذشته بیش از ۱۶۴ هزار نفر از خدمات متنوع این نهاد در حوزه‌های مختلف توانبخشی، اجتماعی، مشاوره‌ای و حمایتی بهره‌مند شده‌اند. وی با اشاره به فرارسیدن هفته بهزیستی، از بهره‌برداری همزمان ۲۸۳ پروژه در مناطق مختلف استان خبر داد که شامل مراکز خدماتی، مشاوره، تجهیز ناوگان اورژانس اجتماعی و توسعه طرح‌های توانمندسازی می‌شود.

او با اشاره به ظرفیت مراکز فعال در حوزه توانبخشی، از فعالیت ۸۸ مرکز غیردولتی در قالب شبانه‌روزی، روزانه و خدمات در منزل خبر داد و گفت بیش از ۳۹۰۰ نفر تحت پوشش این مراکز قرار دارند و خدمات تخصصی شامل نگهداری، مراقبت و توانبخشی را دریافت می‌کنند. همچنین طرح مراقبت در منزل با اعزام تیم‌های حرفه‌ای به منازل سالمندان و افراد دارای معلولیت در حال اجراست و یارانه‌ای بیش از ۳ میلیارد تومان برای این خدمات تخصیص یافته است.

محمدی فلاح افزود در قالب طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده، بیش از ۴۰۰ نفر از حمایت مستقیم بهره‌مند شده‌اند. در همین حال بیش از ۲۵ هزار نفر از افراد دارای معلولیت مستمری دریافت می‌کنند و بیش از ۱۱۰۰ مددجوی ضایعه نخاعی نیز حق پرستاری ماهانه دریافت کرده‌اند.

به گفته وی، سامانه‌های مداخله در بحران نظیر اورژانس اجتماعی و مشاوره تلفنی، نقشی کلیدی در کاهش آسیب‌های فردی و خانوادگی داشته‌اند. در سال گذشته خط ۱۲۳ بیش از ۵۰ هزار تماس را دریافت کرده که ۲۰ درصد آن مرتبط با بحران‌های حاد مانند همسرآزاری، کودک‌آزاری، اقدام به خودکشی و سالمندآزاری بوده است. همچنین سامانه ۱۴۸۰ با حضور مشاوران تخصصی، پاسخگوی ۴۸ هزار تماس در حوزه‌های روانشناسی، اضطراب، افسردگی و مشکلات زناشویی بوده است.

در حوزه حمایت از خانواده، بیش از ۳ هزار زن سرپرست خانوار، نزدیک به هزار دانش‌آموز و ۹۴ دانشجو تحت پوشش خدمات قرار دارند. همچنین ۵۹۳ خانواده دارای فرزندان چندقلویی حمایت‌های خاص دریافت کرده‌اند. ۴۲ مرکز مثبت زندگی در استان فعال است که خدمات حمایتی و اجتماعی را به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار ارائه می‌دهند.

در حوزه فرزندخواندگی، ۶۰ کودک در سال گذشته به خانواده‌های واجد شرایط سپرده شده‌اند و در حال حاضر ۴۲۰ خانواده در صف دریافت فرزند قرار دارند. همچنین بیش از ۲۶۰ کودک بی‌سرپرست در مراکز دولتی و غیردولتی نگهداری می‌شوند.

در بخش آموزش‌های روانشناختی، بیش از ۱۰ هزار نفر ساعت دوره‌های مهارت زندگی و آموزش‌های پیش از ازدواج برگزار شده و طرح غربالگری اضطراب کودکان نیز در سنین پیش‌دبستانی اجرا شده است. به گفته محمدی فلاح، در سال جدید برنامه‌های آموزشی و مداخلاتی با هدف تقویت بنیان خانواده، سلامت روان و افزایش تاب‌آوری اجتماعی در دستور کار قرار دارد.